AAA
home

VIPproject

VIPnieuws

VIPevents

VIPonderzoek

VIPCity

VIP City#6 | VIP City#5 | VIP City#4 | VIP City#3 | VIP City#2 | VIP City#1
VIPcontactVIPpartners
Hoor zie proef voel en ruik
Volgens de coaches van ‘VeranderJe’ blijf je kalm en energiek door een beroep te doen op je zintuigen (horen,zien, proeven, voelen en ruiken). Luister naar muziek voor een betere stemming. Maak wat vaker gebruik van je neus als je mooie bloemen ziet staan en kijk er dan eens naar. Masseer eens je handen of voeten of geniet eens van een lekker geurige en smaakvolle warme thee.
link

Train jezelf mentaal vitaal
website film
De GGD in Dordrecht heeft de mentale gezondheid van de inwoners gepeild. Ze gingen met iPads de straat op en namen ter plekke digitale tests af. De site ‘train jezelf mental vitaal’ ondersteunt de campagne en daar zijn tips te vinden hoe je mental fit kunt raken en hoe je bijvoorbeeld een depressie te lijf kunt gaan. Cabaretier Mike Boddé was erbij en deelde zijn ervaringen met het publiek. In zijn boel ‘Pil’ beschrijft hij hoe hij uit zijn depressie kroop en zich nu mental fit houdt.
link

website
Ben je gelukkiger dan andere mensen? Of heb je juist last van een depressie? Pieker je teveel? Om van alle kwalen af te komen en je mentaal beter te voelen, vind je op deze site een schat aan tips en testjes. Wacht niet langer en voel je lekkerder in je vel.
link

De baas bepaalt?!
Gelukkige werknemers presteren beter. Een goede redden om in dat geluk te investeren. Volgens onderzoekers van de Franse Universiteit Francois Rabelais in Tours heeft de managementstijl van de werkgever grote invloed op dat geluk. Een dwingende of autoritaire baas of organisatie leidt tot een gevoel van minder welbevinden. Werknemers die het gevoel hebben dat de baas hun autonomie ondersteunt, zijn gelukkiger en meer tevreden.
link

Kleur je dag
Ben je aan het werk en heb je behoefte om even je gedachten te verzetten, je hoofd rust te geven en je even los te maken van waar je mee bezig bent? Dan kun je een rondje gaan lopen, koffie halen, naar buiten kijken. Je kunt ook dit filmpje bekijken en je mee laten voeren met de reis van duizenden stuiterballen in de straten van San Francisco.
link
de making of!

Jij ook mindful?
Last van stress? Vliegen de dagen voorbij? Of leeft u al ontspannen in het hier en nu?
Test hoe mindful u leeft. Beantwoord vragen als: Ben je geneigd om meer dingen tegelijk te doen in plaats van je te richten op één enkel ding? Vind je het moeilijk om fouten van jezelf of van anderen te accepteren?
link

Levenskunst
Psychologen hebben zich lange tijd vooral beziggehouden met het oplossen van negatieve aspecten van het menselijk functioneren, zoals depressie en angst. Daarop volgde de 'positieve psychologie', waarbij het gaat om het bevorderen van welzijn en geluk. In het boek ‘Psychologie van de levenskunst’ van Gerben Westerhof en Ernst Bohlmeijer vormt zich een derde variant, die van de levenskunst.
link

Carpe elke diem
Hoe bevlogen bent u? Bruist u op uw werk van energie? Of is de batterij bijna leeg? Deze korte test geeft u een indruk. In slechts 9 vragen weet u hoe u ervoor staat. Wil je meer weten dan verwijst de site www.365.nl naar de uitgebreidere engagement scan.
link

Uitgeteld
Als je kijkt denk je misschien dat je alles ziet. Maar is dat ook zo? Of zie je alleen waar je naar kijkt? Volg de instructies van dit filmpje en kijk hoeveel je ziet.
link

Ziek of ziek?
Werknemers zijn in 2011 meer ziek geweest dan het jaar daarvoor. Vooral verzuim vanwege psychische problemen nam toe. Dat blijkt uit een analyse van 365/ArboNed, gebaseerd op een miljoen werknemers. Het gemiddelde verzuim was in 2011 4,5 procent, dat is meer dan de 4,3 procent het jaar daarvoor. Een op de vijf verzuimmeldingen was te wijten aan psychische problemen.
link

Blijf zitten
Waarom het werkt, is de wetenschap nog niet helemaal duidelijk. Maar dat het werkt staat vast. Mindfulness-meditatie verlaagt stress, helpt tegen depressie en slapeloosheid. Wat je moet doen is relatief simpel: drie kwartier per dag zitten, je ogen sluiten, je gedachten laten dwalen en letten op je ademhaling.
link

Fit in je hoofd
Deze Belgische site geeft een methode om in tien stappen een gezonder en gelukkiger leven te krijgen. De gouden tip: kies de stappen die je het meest aanspreken, dat zijn voor jou de belangrijkste. Je kunt ook eerst een test doen om jezelf op weg te helpen. Bij elke stap horen opdrachten en zijn de ervaringen te lezen van mensen die je voorgingen.
link