AAA
home

VIPproject

VIPnieuws

VIPevents

VIPonderzoek

VIPCity

VIP City#6 | VIP City#5 | VIP City#4 | VIP City#3 | VIP City#2 | VIP City#1
VIPcontactVIPpartners

Ping en pong
The Pong Network brengt pingpongen naar kantoor. Op wekelijkse bijeenkomsten organiseren de pong-aanhangers heuse pingpong-toernooien. Zo komt het kantoorpersoneel in beweging en kan er onder het spelen handig worden genetwerkt.
link

We love to Wii
Een spelcomputer op elke afdeling brengt de medewerkers van Ordina in beweging. Niet het ouderwetse tafelvoetbalspel, maar een Wii zorgt voor de nodige ontspanning en inspanning. Enige regel is: niet teveel geluid maken!
link

Rennend aan het werk!
Sportende werknemers verzuimen minder vaak en vooral korter dan hun niet sportende
collega’s, dit blijkt uit onderzoek van TNO. Over een periode van 4 jaar verzuimden
sporters met zittend werk gemiddeld 25 dagen korter dan niet-sporters en zelfs ruim 50 dagen korter dan werknemers die nooit gesport hadden. Investeren in beweeg- en leefstijl beleid betaalt zich terug! TNO kan ondersteunt en adviseert bij de ontwikkeling en implementatie.
link

Fiets filevrij
Goede fietsroutes zijn aantrekkelijker voor de fietsforens. Daarom verbetert het project ‘Fiets filevrij’ bestaande fietsroutes in Nederland die langs fileknooppunten lopen. Doel is automobilisten die op fietsbare afstand wonen te stimuleren om de fiets te pakken naar het werk. Snelle en comfortabele routes helpen daarbij.
link

Urban swanlake
Cellist Yo-yo ma en danser Lil Buck bundelen hun krachten, wat resulteert in een bijzonder optreden. Het is bijna niet voor te stellen dat iemand zo kan bewegen als Lil Buck. Als ‘so you think you can dance’ je niet heeft kunnen inspireren, dan deze zeker!
link

Vitaal op het witte doek
Fitness op het werk. Achter je bureau vandaan, zo even de sportschool in die een verdieping lager in het kantoorgebouw zit. Bij Delta Lloyd kan het. De fitnessruimte is een van de manieren om medewerkers tot meer bewegen te stimuleren.
link


Eerste hulp bij stilstaan

Wat doe je als de roltrap stopt met rollen? Dan roep je om hulp! De trap nemen lijkt bij deze twee ‘gestrande’ Amerikanen geen optie.
link


Duidelijk zitwerk

De mens is `gemaakt' om te bewegen. Ons lichaam maakt daarom een vetvoorraad aan, ook in de spieren. Maar met het vele zitten, worden we niet alleen zwaarder, we spreken het vet dat zich opstapelt in onze spieren en organen onvoldoende aan. Hierdoor ontstaat diabetes. Om dat tegen te gaan is niet alleen afvallen maar vooral meer bewegen belangrijk.
link


Slim bewegen
Kinderen die veel bewegen, doen het goed op school. Dat blijkt uit onderzoek van VU Medisch Centrum in Amsterdam. Het regelmatig bewegen brengt meer bloed en zuurstof in het brein. Ook zou het de kinderen helpen concentreren en ze zijn meer gewend om volgens regels te werken omdat in de sport regels ook belangrijk zijn.
link

Kletsnat op je werk
Het regent bijna nooit, zo stelt Gerard Poels. Hij fietst zo’n vier keer per week 40 minuten naar en van zijn werk. Hij houdt bij wanneer het regent en hij met een nat pak aankomt. Uit zijn overzichten blijkt het allemaal erg mee te vallen. Per maand heb je zo’n 15 procent kans op een bui. Daar laat je de fiets toch niet voor staan?
link

Daar zit muziek in
Gezonde keuze? Maak het leuk! Dat is de gedachte achter TheFunTheory. In Stockholm veranderde een trap naar de metro in een piano. Binnen een mum nam het trapgebruik met 60 procent toe. Mensen huppelden als Mozart over de tredes.
link


Dagelijkse dosis
Elke dag 30 minuten bewegen, dat is de dosis. Kom jij aan je dosis dertig? Doe de test op deze site en ontdek of je ongemerkt goed bezig bent. Kijk ook welke activiteiten meetellen voor je dagelijkse portie.
website
pdf