AAA
home

VIPproject

VIPnieuws

VIPevents

VIPonderzoek

VIPCity

VIP City#6 | VIP City#5 | VIP City#4 | VIP City#3 | VIP City#2 | VIP City#1
VIPcontactVIPpartners
1 grote familie
Bij online schoenenwinkel Zappos is elke dag een feestje. De medewerkers willen nergens anders meer werken vanwege het geweldige familiegevoel dat de bedrijfscultuur typeert. CEO Tony Hsieh is de vrolijkheid zelve en verzon de 10 kernwaarden van Zappos. Ook schreef hij het boek ‘Delivering Hapiness’ over zijn ondernemers avonturen. De goede bedrijfscultuur legt Zappos geen windeieren, het bedrijf maakt hoge winsten ook in tijden van crisis.
Link

Verse vis
In een viswinkel in Seattle hebben de werknemers de ideale bedrijfscultuur gevonden. Ze vermaken het publiek door met vissen te gooien en zo van een eenvoudige viswinkel een waar spektakel te maken. De Fish! methode is toe te passen in elk bedrijf en is gestoeld op vier pijlers: spelen, ze blij maken, erbij zijn en je houding kiezen. Ook in Nederland worden trainingen gegeven die op deze methode zijn gebaseerd.
Link

De ui van Edgar
Organisatiecultuur is als een ui. De Amerikaanse organisatie- en cultuurgeleerde Edgar Schein ontwikkelde een veelgebruikt cultuurmodel. Je ziet de buitenkant, niet de kern. De buitenste ring bevatten de Artefacten, de tastbare en zichtbare bedrijfsuitingen zoals inrichting van het gebouw, managementsystemen (bijvoorbeeld
ongevalsregistratiesysteem) en observeerbaar gedrag van mensen. De tweede laag bevat de Beleden waarden en normen. Het uitgeschreven beleid, de uitgesproken visie. In de kern zitten de Basisveronderstellingen. De onbewuste en onzichtbare aannames van de leden van de organisatie. Kunst is om de buitenste schil te baseren op de kern, dan is de cultuur in evenwicht.
Link

Niet lullen maar poetsen
“Van hard werken is nog nooit iemand dood gegaan”, zei mijn vader altijd. Calvinisme wordt gezien als de filosofie die staat voor ‘Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’. Hoe de wetenschap er naar kijkt is te lezen in het werk van de Duitse socioloog Max Weber. Hij maakte een invloedrijke studie over het verband tussen het calvinisme en kapitalisme. Zijn mening was dat het ascetisme, de zelfdiscipline en het arbeidsethos die binnen het protestantisme (en in het bijzonder het calvinisme) heersten, gunstige en ondersteunende factoren waren voor de ontwikkeling van het kapitalisme. Zijn boek hierover, Ethik und der Geist des Kapitalismus (1905), is wereldberoemd en beroert nog steeds de geesten. Hij gebruikt de calvinistische visie op werk als sleutel om de groei en bloei van het kapitalisme te begrijpen.
Link

Een theorie waar je U tegen zegt  (website)
Hoe creëer je meer bewustzijn in het hier en nu? Hoe zorg je voor leiderschapsontwikkeling  om toekomstige uitdagingen om te zetten in kansen? The Presencing Institute (PI) is onderzoeksgroep welke zich baseert op actie vanuit het bewustzijn. PI is opgericht in 2006 en onderzoekt innovatieve sociale technnologie.
Link

Een theorie waar je U tegen zegt  (boek)
Echte verandering begint van binnenuit. De sleutel van Theory U ligt dan ook in het leren de spanning te verdragen die hoort bij ‘niet weten’ en te vertrouwen op dat wat zich aandient als je de controle loslaat. Wetenschapper Scharmer ea geven met Theory U een model voor het begrijpen en voeren van diepgaande verandering, innovatie en leiderschap. Het is een ontdekkingsreis naar ‘de bron’ in mensen: dat wat hen ten diepste drijft. In essentie vertelt het boek je niets nieuws. Het gaat over iets dat we al heel lang weten, alleen waren we het vergeten dat we het wisten. Als we ons echt als mensen verbinden, dan ontstaat er een dieper niveau van weten.
Link

Een theorie waar je U tegen zegt  (download pdf)
Wie ben je? Welke missie heb je? Theorie U helpt je grondig te doordenken waar je staat. Dat helpt bijvoorbeeld een carrière switch. Theorie U zet ‘Myself’ naast ‘My work’ als twee elementen die los van elkaar meetellen en belangrijk zijn. Het helpt je de balans te vinden tussen het meest authentieke naast het toegekende ‘het opgelegde’.
Link

Groepsdruk
Bent u meegaand of eigenzinnig? Hoe conformistisch bent u? Doe hier de test. De meeste mensen zien zichzelf als een uniek individu, maar toch vallen we niet graag helemaal buiten de groep. Dus dan gaan we maar naar suffe bedrijfsfeestjes en kijken we naar populaire tv-programma's om te kunnen meepraten. Beantwoord vragen als: ‘Hoe flexibel bent u?’ en ‘Bent u opstandig of meegaand?’
Link

Teamwork
Hoe goed werkt je team samen? Kies een team dat je onder de loep wil leggen en ontdek hoe het gesteld is met de teamspirit. Beantwoord vragen als: ‘Voelt iedereen in de groep zich op zijn gemak’ en ‘Is de groep in staat knopen door te hakken als dat nodig is.’
Link

Intensieve menshouderij
'Mensen worden niet ziek van werken, wel van de wijze waarop werk is georganiseerd'. Dit boek gaat over de wijze waarop wij organisatie inrichten: 'Hoe produceren wij het organiseren?' Auteur Jaap Peters is verbonden aan DeLimes en beschrijft in dit boek de 'intensieve' manier van leven en werken in organisaties. Het laatste hoofdstuk beschrijft verschillende stadia van duurzaamheid en gaat in op de droom van het organisch organiseren.
Link

Dichter bij elkaar door de lipdub
De ultieme vorm van teambuilding: maak samen een libdub! Een ‘muziekvideo’ waarop je met je hele team een nummer playbackt. De opname is meestal in één keer gefilmd, de camera loopt als het ware langs iedereen die meedoet. Het lijkt allemaal in het moment te ontstaan, maar is vaak minutieus voorbereid. Een goede libdub heeft de volgende ingrediënten: het is spontaan, authentiek, de hele groep doet mee en iedereen heeft lol. Een mooie manier om je bedrijf te versterken en te promoten (lib dubs worden goed bekeken op you tube).
Link

Rookpauze
Neem als niet-roker ook een rookpauze. Roken is weliswaar slecht voor je gezondheid, pauze nemen heeft vele voordelen. Je kunt even bijkletsen met je collega’s, het levert leuke contacten op, informele werkbesprekingen en het verstekt je team doordat rokers zich niet langer ‘een aparte groep’ voelen. Bovendien zorgt het voor ontspanning zodat de werkstress niet oploopt.
Link

Inspirerende werkplek
1,8 miljoen Nederlanders vinden hun werkplek inspiratieloos. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van Hewlett-Packard. Ze bedachten vijf tips voor meer inspiratie: Zorg voor een opgeruimd bureau en een persoonlijke touch, zorg dat je naar buiten kunt kijken, loop in de pauze eens een blokje om, maak een inspiratiewand, zorg voor goede verlichting.
Link

Samen aan de waterpijp
Bouw mee aan de langste waterleiding van de wereld. In de wereld van ‘join the pipe’ heeft iedereen voldoende water om te drinken en gooit niemand meer plastic flessen weg. Vanuit Amsterdam, Nederland is een wereldwijd netwerk aan het groeien. Join the pipe maakt duurzame waterflessen en voert projecten uit over de hele wereld om waterpompen aan te leggen op plekken waar mensen vanaf dan ook beschikking over water hebben.
Link