AAA
home

VIPproject

VIPnieuws

VIPevents

VIPonderzoek

VIPCity

VIP City#6 | VIP City#5 | VIP City#4 | VIP City#3 | VIP City#2 | VIP City#1
VIPcontactVIPpartners
Als echte VIP met korting naar de sauna
In het Romeise Rijk waren badgebouwen in alle uithoeken te vinden. Zij beschouwden baden als gezond en ontspannend. Met hete kolen verwarmden zij het water, maar ook de vloeren en de muren. Na het vertrek van de Romeinen verdwenen de badhuizen, maar tegenwoordig zijn ze weer helemaal terug van weggeweest: de sauna als ultieme ontspanningsplek. Ontdek het zelf en ga met 20 euro korting naar Sauna Zwaluwhoeve in Harderwijk. Meld je hier aan en ontvang je ontspanningsbon!
Link

Slapen op het werk
Sabic-IP is het eerste Europese bedrijf met een slaapprogramma. Volgens Henri Hendrickx, bedrijfsarts en medical lead Europe een onderbelicht aspect in gezondheidsprogramma’s: “Goede slaap is wezenlijk voor een fit en gezond gevoel.” De interne arbo-dienst ontwikkelde een zelfhulptraining voor ontspanning en ritmeherstel en liet sommige medewerkers opereren aan scheve neusschotten of andere luchtwegobstakels. Met uitzondering van de verstoorde bioritmes is Sabic significant beter gaan slapen en dus uitrusten, zo wees de evaluatie uit.
Link


Breek je dag
Een moment je gedachten verzetten, je creativiteit laten stromen. Dat kan met een blik op de facebookpagina van ‘this is what we do today’. Grappige foto’s, hersenspinsels, herinneringen, opvallende details opgehangen aan het thema van de dag. De beelden en opmerkingen geven inspiratie en als je echt enthousiast wordt, kun je zelf meedoen!
Link

Stress test
We proppen onze dagen vol maar we doen altijd minder dan we zouden willen. En dat terwijl we vaak zoveel moeten van onszelf. Ligt jouw tempo hoger dan goed voor je is? Test het!
Link


Online ontspannen
Even je facebook checken, op twitter kijken of een grappig filmpje bekijken dat je in je mail hebt gekregen. Werkgevers hebben het liever niet, het leidt allemaal maar af van het werk dat je nog moet doen. Recent onderzoek toont echter aan dat een online break mensen juist scherper maakt. Ontspanning leidt tot betere inspanning.
Link


Vrijmibo
De vrijdagmiddagborrel is bij vele bedrijven vaste prik. Nu de grenzen tussen werk en prive vervagen en het Nieuwe Werken het voor werknemers mogelijk maakt om steeds meer en vaker hun eigen tijd in kunnen delen is er ruimte voor het VRIJ-Afterwork Festival. De bezoekers namen collectief een middag vrij van werk ‘To fonk, jump, kiss, dance and drink to freedom in the city sun’ In het Olympisch Stadion in Amsterdam.
Link


Hoe relaxed ben jij?
Een normale hartslag heeft bij volwassenen in rust ongeveer een frequentie tussen 60 tot 100 slagen per minuut. Zit je daarboven en je bent niet aan het sporten, dan heb je waarschijnlijk stress. Wil je weten hoe ontspannen je bent? Check dan binnen een minuut met deze gratis ‘Instant Heart Rate’ App of je even een momentje rust in moet bouwen.
Link


Lachen is gezond
Lachen is gezond, er komt endorfine bij vrij in de hersenen en dan voel je je gelijk een stuk beter. Volgens yoga lach docent Geert van de Vijver is het niet zo moeilijk om je aan het lachen te krijgen. ‘Zien lachen, doet lachen’. Kijken naar een lachende Geert is dus al voldoende om je dagelijkse portie goed gevoel te krijgen.
Link


Laat maandag t/m vrijdag op zaterdag thuis
Op je werk slik je alles in, in het weekend langs het sportveld schreeuw je alles eruit. Hoe de stress van de week kan doorsijpelen in het weekend. Deze filmpjes laten zien hoe dat er in de praktijk uitziet en zijn een mooie motivatie om het anders aan te pakken.
Link


Huis voor je muis
Zet je muis zo nu en dan in de garage en geef je pols en arm een welverdiende pauze. In het muishuis voelt je muis zich thuis en dat is weer goed voor je lijf. Neem een momentje voor jezelf en vouw jouw muishuis in elkaar.
Link


Blijf in de vakantiemodus
Op vakantie lukt het (bijna) altijd prima: ontspannen. Maar hoe hou je dat goeie gevoel vast? Luister zo nu en dan even naar de zee. Denk terug aan die ontspannen weken en bedenk wat je toen wel deed, wat je nu niet meer doet. Bijvoorbeeld je minder druk maken over in de soep gelopen planningen, je flexibel opstellen als het opeens een dag regent. Hou dat vakantiegevoel vast en geniet langer na.
Link

Werk aan je houding
Wie in elkaar gezakt op zijn stoel zit, lijkt ontspannen maar is aan het einde van de dag gebroken. En neem liever veel korte pauzes dan één lange. Deze en nog meer tips over een gezonde werkhouding zijn te vinden op het Arboportaal.
Link


Splaapverwekkend
Gapen werkt aanstekelijk. En zo kan het gebeuren dat door een gaap van Jan Jaap al gauw zevenenvijftig ziljoen en twee slaapkoppen kunnen worden bijgesteld in de Wie-Er-Al-Slaapt-Statistiek. Het slaapboek van Dr. Seuss is een lust voor het oog en een start van een lange fijne nacht.
Link